Dankuwel. U bent akkoord gegaan met ons cookie­beleid. Deze website kan nu volledig functioneren.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Starterslening voor bedrijfsfinanciering

Er bestaan Startersleningen voor (startende) ondernemers die een bedrijfsfinanciering zoeken, bijvoorbeeld voor de opstart van uw bedrijf. Meer informatie over zakelijke Startersleningen kunt u vinden op de website www.starterskrediet.nl.

Een Starterslening is er ook voor (startende) ondernemers die behoefte hebben aan extra geld bij het opstarten van hun bedrijf. Op deze pagina vertellen wij u er meer over.

Als u wilt starten als ondernemer of u bent reeds begonnen als ondernemer, dan zult u in de meeste gevallen geld nodig hebben in de vorm van een Starterslening voor ondernemers - hetgeen ook wel bedrijfskrediet of starterskrediet wordt genoemd.

Soorten Startersleningen voor ondernemers

Startersleningen voor de ondernemers zijn er in verschillende vormen, zoals:

 • Microkredieten (tot €50.000)
 • Bedrijfshypotheken
 • Duurzame Starterslening
 • Etc.

Een compleet overzicht van alle zakelijkse startersleningen zijn voor u bij elkaar gebracht op de website StartersKrediet.nl.

Voorwaarden Starterslening voor bedrijven

Als startende ondernemer dient u in veel gevallen wel over een eigen kapitaal te beschikken. Dit kan zijn spaargeld of overwaarde op de eigen woning.

Verder worden de volgende richtlijnen aangehouden:

 • Je bent een startende ondernemer (of je hebt al een bedrijf maar dan met minder dan 5 werknemers)
 • Je dient 18 jaar of ouder te zijn
 • Je bedrijf is gevestigd en actief in Nederland
 • Je beschikt over een goed uitgewerkt ondernemingsplan
 • Je hebt een actieve inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KVK)
 • Je hebt geen negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel (soms is een herstelde codering toch nog bespreekbaar)
 • Een hoofdelijke aansprakelijk kan vereist worden in geval van een B.V.

Aanbieders van zakelijke Startersleningen

Elke onderneming is weer anders en zo geldt dat ook voor uw onderneming. Derhalve zijn er diverse aanbieders van Startersleningen, elk met hun eigen voorwaarden en ondernemersdoelgroep.

 • Starterslening als speciale hypotheek

  De ING Bank heeft een mogelijkheid tot een speciale hypotheek en ook de Delta Lloyd Bank kent de de zogenaamde 'MKBPlus Hypotheek'. Ook andere hypotheekbanken hebben diverse Startersleningen.

 • Starterslening via bank met borgstelling

  Wanneer je bij de bank een Starterslening afsluit van maximaal €266.667 staat de Rijksoverheid borg voor 67,5%. Door deze Borgstelling MKB Kredieten Starters (Starters BMKB) Hierdoor krijg je als startende ondernemer eerder een Starterslening van de bank. Voor meer informatie zie StartersBMKB.nl

  Als je een ruimere financieringsbehoefte hebt, kun je ook gewoon gebruik maken van een regulier borgstellingskrediet. Wanneer je onderneming ook een innoverend karakter heeft is de Rijksoverheid bereid om voor 60% van een lening van hoogstens €1,5 miljoen garant te staan.

 • Starterslening via startersfonds

  De Rabobank kent een Starterslening in de vorm van een startersfonds waarbij u belangrijke kosten bij de opstart voor je bedrijf kunt lenen.

 • Starterslening via gemeente

  Ook sommige gemeenten hebben speciale Startersleningen om startende ondernemers te helpen met risicovol kapitaal. Hierbij stort de gemeente geld in een startersfonds, waaruit weer Startersleningen worden verstrekt aan startende ondernemers die aan de gemeentelijke voorwaarden voldoen.

 • Starterslening uit innovatiefonds

  Ook kan je als startend bedrijf in aanmerking komen voor een Starterslening in de vorm van een innovatiekrediet. Hiervoor is per 1 januari 2012 het Innovatiefonds MKB opgericht, die naast gevestigde ondernemers ook startende ondernemers starterskrediet/starterslening kunnen verstrekken.

 • Starterslening uit WW-uitkering

  Het UWV verstrekt ook startersleningen wanneer je een bedrijf start vanuit een WW-uitkering. Ook als je uit een (gedeelte of gehele) arbeidsongeschikte situatie komt, bestaat er een startersregeling om je financieel te helpen om met het starten van een eigen bedrijf uit de uitkering te geraken.

 • Risicodragende investeringen

  Voor risicodragende investeringen is er de Stichting Suikeroom die vanaf €25.000 tot €100.000 in de onderneming investeert en hiervoor een aandeel in de onderneming verwerft. Hier dient hier wel te gaan om een multiculturele onderneming.

Hoe gaat u te werk?

In de praktijk blijkt dat het de moeite loont om bij een onafhankelijk Starterslening-specialist aan tafel te zitten. Hij of zij kent de stimuleringsregelingen van de Rijksoverheid, de banken, zoals ook de initiatieven uit het bedrijfsleven waaronder participatiemaatschappijen. Hierdoor krijgt u in één oogopslag een totaalbeeld van wat er in ondernemend Nederland mogelijk is. U laat geen mogelijkheid voor het verkrijgen van een Starterslening onbenut.

Op de aparte website StartersKrediet.nl kunnen ondernemers online een snelle scan uitvoeren om te bepalen voor welke regelingen hun bedrijf of bedrijfsplan in aanmerking komt.

Ondernemen begint met deskundig advies

Voor ons staat U (met hoofdletter U) als startend ondernemer centraal.

 • Wat is uw drijfveer om ondernemer te worden?
 • Wat zijn uw plannen en wat is uw ambitie?
 • Wat is uw spreekwoordelijke stip aan de horizon?

Wij begrijpen u en spreken uw taal. Wij zijn immers zelf ook startend ondernemer geweest. Ons verhaal kunt u lezen op StartersKrediet.nl

Vrijblijvend zakelijke advies aanvragen

Als u vrijblijvend contact met een Starterslening specialist wilt die u vrijblijvend meer kan vertellen over de Starterslening, bel dan tijdens kantooruren met ons bedrijfsnummer 088-6643857. Ook kunt u een contactverzoek indienen op de speciale website StartersKrediet.nl

Vraag gesteld op:
Sleutelwoorden:
startersleningen, startende ondernemers, starterskredieten, bedrijfsfinancieringen, microkredieten, bedrijfshypotheken, mkb-ers, bedrijfseigenaren, zzp-ers, dga-ers, risicodragende investeringen, stichting suikeroom
FacebookGoogle PlusLinkedIn

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.