Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

750 Miljoen euro extra corona krediet voor kleine bedrijven


Van de

Den Haag – De Klein Krediet Corona (KKC)-garantieregeling wordt het nieuwe zakelijke overbruggingskrediet waarvoor de Nederlandse staat garant staat bij bancaire en niet-bancaire kleine leningen aan kleine ondernemingen. De Rijksoverheid stelt 750 miljoen euro goedkope bedrijfskredieten met 95% garantie en een leenrente tot 4% beschikbaar.

Op aandringen van de Nederlandse grootbanken (ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos en de Volksbank) is het kabinet overgegaan tot het introduceren van een nieuwe garantie­regeling voor bestaande ondernemers met een kleine financierings­behoefte als gevolg van wegvallende omzet door corona: het Klein Krediet Corona (KKC).

Goedkoop overbruggings­krediet voor de kleine ondernemer

De KKC-regeling van de Nederlandse staat maakt het voor banken mogelijk om ook de kleine ondernemer niet te ontzien in de lastige periode van economische gevolgen door de corona maatregelen. Want zonder deze steunmaatregel zou het voor banken te veel gedoe en kosten met zich meebrengen, om tijdelijke bedrijfsfinancieringen voor kleine ondernemingen aan te bieden.

Maar doordat de Rijksoverheid garant staat voor 95% van het tijdelijke zakelijke krediet voor kleine ondernemers om de corona­crisis periode te overbruggen, wordt het ineens weer mogelijk voor banken om ook deze doelgroep te bedienen. Banken kunnen hierdoor bijna volledig automatisch het krediet­beoordelings­proces inregelen, wat hen flink scheelt in de behandelingskosten van elke nieuwe financierings­aanvraag.

Tienduizenden gelukkigen door 713 Miljoen euro borgstelling

Banken (en ondernemers) hoeven minder terughoudend te zijn als het gaat om geld (uit)lenen. De Nederlandse staat staat voor 713 miljoen euro borg bij het KKC. Met dit bedrag kan er effectief 750 miljoen euro gefinancieerd worden aan het micro- en kleinbedrijf.

Bestaande ondernemers kunnen een leen­bedrag tussen de €10.000 en €50.000 aanvragen. De looptijd van deze bedrijfslening is hoogstens 5 jaar. De rente is gunstig en door de Rijksoverheid gemaximeerd op 4% (lager is mogelijk).

In de basis gezonde ondernemingen

Helaas kan niet elke ondernemer profiteren van de KKC-regeling. De minimale normale jaaromzet dient ten minste €50.000 te zijn. En voordat de corona­crisis begon in maart 2020, moet het bedrijf wel al voldoende winstgevend zijn geweest. Dus met name bestaande ZZP'ers en MKB's kunnen hun hand ophouden bij de deelnemende banken en alternatieve financiers voor deze goedkope leningen.

Sleutelwoorden:
klein krediet corona, kkc, nederlandse staat, rijksoverheid, corona, overbruggingskrediet, ondernemerskrediet, kabinet, noodpekket, ondersteuning, economische gevolgen, europese commissie, financiele steun, starterskrediet, bedrijfskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.