Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

ZZP'ers en MKB-ondernemers vooral bekend met bancaire bedrijfsfinanciering


Van de

Utrecht – De Kamer van Koophandel (KvK) heeft in oktober 2015 onderzoek gedaan naar de bekendheid van bedrijfs­financiering voor ZZP'ers en MKB-ondernemers. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat de ondernemers vooral thuis zijn in traditionele (bancaire) financieringen en ketenfinanciering. Wel begint crowdfunding enorm aan populariteit te winnen.

Het onderzoek naar de behoefte aan bedrijfs­financiering voor ondernemingen tot 50 werknemers is uitgevoerd door de Hogeschool Utrecht in opdracht van de Kamer van Koophandel. De onderzoekers hebben zowel kwalitatief, door ondernemers vragen te stellen, en kwantitatief, door statistisch onderzoek, uitgevoerd.

Ondernemer laat financierings­kansen liggen

Het valt op dat een derde van de ondernemers met een financierings­behoefte, niet overgaat tot een daadwerkelijke financierings­aanvraag. Door het gebrek aan geld schaffen deze ondernemers geen nieuwe bedrijfsmiddelen aan, blijft hun werkkapitaal beperkt en hebben zij hun schulden niet geherfinancierd. Ook bedrijfsgroei blijft uit.

De aanleiding van de onbenutte financierings­kansen zit hem erin dat ondernemers bij het inwinnen van informatie al ontmoedigd worden. Vaak klopt de ondernemer eerst bij de bank aan, waar ze al snel een verhaal over onmogelijkheden in plaats van mogelijkheden horen. Het gevolg is dat de ondernemer niet eens meer probeert om geld op te halen. En dat is jammer, want er zijn naast de bekende financierings­vormen ook alternatieve financiers waar grotere kans is op geld ophalen.

Bekende financierings­vormen

De meest bekende financierings­vormen voor de kleinere ondernemers zijn:

  1. Hypotheek (lening met onderpand)
  2. Rekening-courant (krediet)
  3. Banklening
  4. Starterslening
  5. Geld van familie & vrienden
  6. Crowdfunding
  7. Ketenfinanciering (vooruitbetaling van klanten en leverancierskrediet)

Overheidsregelingen (zoals Borgstelling MKB Kredieten) kennen veel ondernemers juist weer niet. De Kleinschalige investeringsaftrek is onder de minder bekende overheidsregelingen nog wel het populairst.

In het onderzoek zijn nog veel meer soorten financieringen meegenomen.

Meerderheid ondernemers schakelt adviseur in

Een kleine meerderheid van de ondernemers schakelt een financieel deskundige in bij het verkennen van de bedrijfs­financierings­mogelijkheden. Denk aan het raadplegen van een bedrijfs­adviseur, accountant of boekhouder.

Zelf op onderzoek uitgaan naar financiering verdient met een aandel van 1/3e een goede tweede plaats in de keuze die ZZP'ers en MKB-ondernemers maken.

Sleutelwoorden:
kvk, financieringsbehoefte, starterskrediet, bedrijfskrediet, crowdfunding, starterslening, borgstellingskrediet, zzp, mkb, ondernemers, statistische resultaten, kwantitatief onderzoek, hogeschool utrecht
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.