Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Minder Europees durfkapitaal van Google Ventures in 2015


Van de

Amsterdam – Directeur Bill Maris van Google Ventures zei vandaag tegen de Financial Times dat het investeringsbedrijf in 2015 minder geld heeft gestoken in Europese startups dan in 2014. Google Ventures stopt met de Europese investeringstak en gaat voortaan opereren vanuit één wereldwijd investeringsfonds voor durfkapitaal.

Google Ventures Europe heeft sinds 2014 zes investeringen in Europese start-ups gedaan, waarvan vijf kleine investeringen uiteindelijk naar Britse bedrijven zijn gegaan. Het fonds van 125 miljoen Amerikaanse dollar krijgt echter een andere focus. Het beschikbare durfkapitaal van 2,4 miljard Amerikaanse dollar wordt opgenomen in het wereldwijd opererende Google Ventures (de moedermaatschappij in Amerika).

Vroege fase investeringen voorbij

Vanwege een oververhitte startup markt en de weinige kansen die het bedrijf Google Ventures ziet voor vroege fase financieringen, trekt het zich terug uit de Europese markt. Desondanks heeft het moederbedrijf 34 beginnende bedrijven wereldwijd gefinancierd in 2015. In totaal heeft Google Ventures belangen in zo'n 300 startups, zoals in Nest en Uber.

Google Ventures heeft een derde van het durfkapitaal nog niet besteed. Directeur Bill Maris geeft aan dat dit niet komt door het gebrek aan interesse in Europa.

Sleutelwoorden:
google ventures, startupfinanciering, starterskrediet, bedrijfskrediet, private investeerders, investeringsfonds, europa, durfkapitaal
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.