Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Totaal 100.000 euro starterskrediet en bankgarantie voor Fort Pannerden


Van de

Doornenburg – De vesting Fort Pannerden in gemeente Lingewaard wordt verbouwd. De gemeente, het Calimiteitenfonds en het Fonds Nieuw Beleid hebben een starterskrediet van €50.000,- en een bankgarantie van nog eens €50.000,- verstrekt aan de Stichting tot beheer en instandhouding van Fort Pannerden. Ook het bestaande bestemmingsreserve van €15.000,- maakt de gemeente versneld over.

Deze zakelijke financiering in de vorm van een bedrijfskrediet en bankgarantie is nodig om de eventuele tekorten in de kas van de Stichting tot beheer en instandhouding van Fort Pannerden op te vangen. De verbouwing en de exploitatie van de vesting bevindt zich namelijk nog in de aanloopfase. De kasstromen moeten nog gaan groeien, zodat het fort zichzelf kan bekostigen. Zonder deze investeringen zou de Stichting niet in aanmerking komen voor een starterskrediet.

Zekerheid voor bancair krediet

Met de garantstelling van de gemeente heeft de Stichting meer kans op een overbruggingskrediet van de banken. Een bank zal altijd proberen om de risico's bij het uitlenen van krediet aan een bedrijf zo laag mogelijk te houden. Wanneer de Stichting onverhoopt niet aan de rente- en aflossingsverplichtingen kan voldoen, fungeert de gemeente Lingewaard als een borgsteller. Zo heeft de bank meer zekerheid dat de lasten betaald worden en het overbruggingskrediet afgelost wordt.

Vanaf 1 april 2016 zal de gemeente Lingewaard ook opdraaien voor de exploitatie van Fort Pannerden.

Eerdere co-financiering

In 2013 kreeg Fort Pannerden ook al een investering. Toen ging het om een bedrag van 1,25 miljoen euro. Het geld kwam van de provincie Gelderland. Wel stelde de provincie als voorwaarde dat andere partijen samen nog eens 1,25 miljoen euro dienden bij te leggen. De gemeente Lingewaard gaf destijds aan dat de helft van deze co-financiering bij elkaar is gekregen. Of Fort Pannerden de totale bedrijfsfinanciering in het jaar 2015 rond heeft gekregen, is niet bekend.

Sleutelwoorden:
co-financiering, starterskrediet, overbruggingskrediet, bedrijfsfinanciering, private investeerders, gemeente lingewaard, provincie overijssel, garantstelling, stichting, kasstromen, aanloopfase, verbouwing, bankgarantie, zekerheden, vesting, 2013, 50000,
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.