Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Plannen investeringsfonds van 1 miljard euro voor ziekenhuizen


Van de

Amsterdam – Zorginstellingen zoals ziekenhuizen kunnen momenteel alleen geld lenen van de Nederlandse grootbanken ABN AMRO, ING en de Rabobank. De Nederlandse Investeringsinstelling onderzoekt de oprichting van een speciaal investeringsfonds voor de zorgsector, aldus Willem Jan Brinkman. Loek Winter en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) verwelkomen het idee en hopen op een lagere leenrente.

Het zorgfonds zal kunnen worden gefinancieerd door pensioenfondsen en verzekeraars, die al enige interesse in het plan van de Nederlandse Investeringsinstelling hebben getoond. 500 Miljoen euro is de drempel, maar financieel topman Brinkman geeft aan dat hij liever 1 miljard euro in het fonds ziet gestopt.

Pensioenfondsen en verzekeraars hopen op deze manier geld uit te kunnen lenen aan bedrijven in de zorgsector, en daarmee als beleggers een aantrekkelijk rendement te behalen voor het risico van bedrijfsfinanciering dat zij lopen.

Lagere rente door meer aanbieders

Door de toenemende concurrentie zouden ziekenhuizen ook goedkoper zakelijk kunnen lenen. Nu ligt de rente rond de 4,5%, maar met de komst van een nieuw zorgfonds zou dat wel eens kunnen dalen naar 3,5%. Want ziekenhuizen die geld willen lenen kunnen momenteel slechts bij 3 grootbanken terecht voor kapitaal. Met die besparing op rentelasten kunnen ziekenhuizen weer meer geld steken in innovatie en werkgelegenheid.

Sleutelwoorden:
fonds, investeringen, nederlandse investeringsinstelling, nlii, nvz, nederlanse vereniging van ziekenhuizen, mkb krediet, corporate finance, zorgsector, ondernemerskrediet, bedrijfskrediet, abn amro, ing, rabobank, zorgondernemer, verzekeraars
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.