Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Banken lenen miljarden euro's geld aan bedrijven beticht van corruptie


Van de

Den Haag – De Eerlijke Bankwijzer vindt 3 Nederlandse grootbanken niet eerlijk. Volgens een persbericht van dit samenwerkingsverband hebben de ABN Amro, ING en Rabobank namelijk in een periode van 4 jaar sinds 2014 bijna 9 miljard Amerikaanse dollar uitgeleend aan ondernemingen in de bouw-, olie-, en mijnbouwsector. Ook Van Lanschot zou een miljoenen dollars aandelen hebben in deze bedrijven.

De projectleider van Eerlijke Bankwijzer, Peter Ras, is niet blij met de uitkomsten van het economisch onderzoeksbureau Profundo naar corruptie via Nederlandse banken. Met name omdat de banken (ABN Amro, ING, Rabobank en Van Lanschot) geen openheid van zaken geven over of zij iets gaan doen tegen de corruptie van de bedrijven waar zij geld aan uitlenen of aandelen in hebben.

De banken onderschrijven de richtlijnen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). In deze richtlijnen staat dat de deelnemende banken geen corruptie zullen toestaan. Ras is er van overtuigd dat de banken deze richtlijnen enerzijds onderschrijven maar anderzijds niet nakomen, zoals blijkt uit het onderzoeksrapport dat zakelijke leningen vanaf 1 miljoen dollar onderzocht.

De Eerlijke Bankwijzer betreft een samenwerkingsverband van Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection. In het officiële persbericht heeft de organisatie het onderzoeksrapport van Profundo bijgesloten.

Sleutelwoorden:
banken, nederland, corruptie, bedrijfskrediet, oeso, eerlijke bankwijzer, onderzoeksrapport, 2014, 2017, abn amro, ing, rabobank, profundo, mijnbouwsector, openheid, smeergeld, corruptieaffaires, omkoping, afpersing, peter ras
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.611× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.