Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

ECB: 'Bedrijven hebben flink minder geleend in september 2019'


Van de

Amsterdam – De groei in bancaire bedrijfs­krediet­verlening is in september 2019 aardig ingezakt. Dit volgt uit de maandelijkse monetaire cijfers die de Europese Centrale Bank (ECB) publiceert in een rapport op haar website. Als mogelijke oorzaken worden het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten genoemd en de onzekerheid over de brexit.

Bedrijven kampen met terugvallende orders en aanhoudende onzekerheid omtrent de brexit en de handelsoorlog tussen de VS en China. Hierdoor sluiten ondernemingen minder zakelijke leningen af, dan dat zij aflossen op bancaire bedrijfskredieten. Als gevolg hiervan, daalt het totale saldo aan uitstaande bedrijfs­financieringen in de eurozone met 8 miljard euro.

De exacte cijfers staan in het maandelijkse rapport van de Europese Centrale Bank (ECB).

Soepelere voorwaarden bij banken

ING-econoom Bert Colijn laat weten, dat ondernemers vooralsnog het geldloket bij banken goed weten te vinden, zeker nu de voorwaarden voor het verkijgen van een zakelijke lening zijn versoepeld. Toch hoopt Colijn dat de inzakking van september niet doorzet in oktober of november 2019, want dat zou zorgelijk zijn.

Stimulerings­maatregelen voor bankleningen

De ECB sponsort inmiddels wel flink de banken met een uitgebreid pakket aan stimulerings­maatregelen welke met name voor de banken zelf bedoeld zijn. Het idee is dat de banken hiermee de kredietverlening aan bedrijven op peil blijven houden.

Alternatieve financieringsbronnen in trek

Hoewel de voorwaarden bij het bankloket voor zakelijke leningen licht verruimd zijn in het derde kwartaal van 2019, zagen banken wel de vraag naar geld afnemen. Dit klinkt misschien erg vervelend voor de banken, maar daarentegen weten ondernemers ook meer alternatieve financierings­bronnen aan te spreken. Of de bank hiermee nu gepasseerd wordt, maakt voor de totale kredietverlening natuurlijk niet uit (ook al zien de banken liever dat bij hen het geld wordt geleend).

MKB-Nederland onderschrijft terugvallende investeringen bij bedrijven

De ondernemersorganisatie MKB-Nederland geeft ook aan te vernemen dat bedrijven minder te investeren om dezelfde onzekerheidsfactoren als het ECB-rapport omschrijft. MKB-Nederland voorziet een rem op de economische groei in Nederland, wanneer bedrijven hun geld blijven oppotten in plaats van investeren.

Sleutelwoorden:
ecb, europese centrale bank, bedrijfskrediet, starterskrediet, zakelijke leningen, afgelost, opnemen, financieringen, monetair, cijfers, eurozone, daling, zorgelijk, geldloket, economische stimuleringsmaatregelen
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.