Deze website maakt gebruik van cookies om te kunnen functioneren, om inhoud af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en ter vertoning van advertenties. Lees hier ons volledige cookie­beleid. Doorgaan betekent akkoord.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Startende horeca-ondernemer toch gefinancierd door bank


Van de

Gouda – Een ondernemer die als franchisenemer wilde gaan starten bij een landelijke franchiseketen, zocht financiering voor een stuk startkapitaal. Nadat hij na ruim twee maanden werd afgewezen, heeft hij via een financieringsdeskundige opnieuw een kredietaanvraag ingediend bij dezelfde bank. Door een andere manier van indienen van de financieringsaanvraag kreeg de ondernemer vervolgens toch het startkapitaal om zijn bedrijf te starten.

De ondernemer heeft een heel goed idee en samen met een vriend die hij al jaren kent heeft hij een bedrijfsplan gemaakt. Nu had hij zijn idee verwoord op papier, klaar om naar de bank te gaan. Eenmaal bij de bank aangekomen, kreeg hij na ruim twee maanden het verlossende antwoord: de aanvraag bleek een afwijzing te hebben, omdat hij startende was in de horeca-branche. Ze hadden niet eens naar zijn plan gekeken.

Hij begreep er niets van, hij wist nu ook niet meer hoe hij zijn op te zetten horeca-vestiging zou kunnen financieren. Maar, hij liet de moet niet zakken en ging vervolgens naar een gespecialiseerd adviseur voor financieringen voor starters. De adviseur had een aantal financieringsmogelijkheden voorgelegd. Na het vergelijken van alle voorwaarden, bleek voor deze specifieke situatie een financiering via een bank als best te werken, mits ze goedkeuring zouden krijgen. Maar hij was net afgewezen!

Omdat de adviseur goed contact heeft met de juiste persoon van de kredietcommissie van de banken, was ëën telefoontje genoeg. De adviseur achterhaalde de reden dat hij was afgewezen, dit kwam namelijk door de manier waarop de ondernemer zijn vraag had ingediend. Banken hanteren een score voor bijvoorbeeld de branche waarin het bedrijf opgezet gaat worden en die score was te laag voor de horeca-branche. Daardoor werd niet tot kredietverstrekking overgegaan.

Eigenlijk was het beter dat ze niet inhoudelijk goed naar zijn bedrijfsplan hadden gekeken, want na controle door deze adviseur kwamen er een aantal onregelmatigheden naar voren die eerst opgelost moesten worden. Zo klopte de financiële onderbouwing niet helemaal met zijn verhaal, en zaten er wat gaten in de onderbouwing. Na aanpassing werd het een ijzersterk businessplan dat vrijwel geen vragen meer oproept.

Na wat puzzelen kwam hij erachter dat het zinvol was om dezelfde aanvraag op een andere manier in te schieten. De adviseur had namelijk de ervaring met franchisenemers en kredieten dat deze anders beoordeeld worden door banken. Dan maakt het niet meer uit dat het bedrijf onderdeel uitmaakt van de horeca-branche. Bij het opnieuw indienen van de kredietaanvraag werd het bedrijf dan ook onder de franchise-branche gezet en werd de aanvraag, binnen een paar dagen goedgekeurd aan de adviseur. Vervolgens kon de ondernemer vrij snel starten en kon hij opgelucht ademhalen en een frisse start maken.

'Je moet net de foefjes weten van het financieringsvak; overal zitten gaatjes en kiertjes, waar je soms met een kleine aanpassing toch een doorgang van kunt maken', aldus de adviseur. 'Als de ondernemer direct naar mij was gekomen, had hij bijna drie maanden eerder kunnen starten met zijn bedrijf. Hierdoor heeft hij nu minder eigen geld en moest hij uiteindelijk meer lenen. Dat was niet nodig geweest. Maar uiteindelijk hebben we een blije ondernemer die toch zijn droom kan verwezenlijken, dat blijft toch het allerbelangrijkste.'

Sleutelwoorden:
horeca financiering, horecafinanciering, horeca via bank, financieringsaanvraag, afwijzing, franchisekrediet, bedrijfskrediet, startend bedrijf krediet, starterskrediet
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.601× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.