Dankuwel. U bent akkoord gegaan met ons cookie­beleid. Deze website kan nu volledig functioneren.
Totale financiering €180.897.000,-
Gemiddeld €105.000,- per aanvraag
MKB-financiering aanvragen

Ondernemerskrediet.nl

Bedrijfskrediet : "Geld lenen voor ZZP'ers en MKB-ondernemers"

Provincies Drenthe, Friesland en Groningen willen meerderheidsaandeel in Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM)


Van de

Groningen – De Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) is nu voor 99,97% eigendom van het ministerie van Economische Zaken. De andere 3 aandeelhouders, te weten de provincies Drenthe, Friesland en Groningen, willen echter meer invloed kunnen uitoefenen op hoe de NOM de regionale economie stimuleert. Zo zou de NOM meer moeten investeren in innovatieve, risicovollere maar wel kansrijke MKB-ondernemingen.

In 2014 investeerde de NOM minder dan 15% van haar 80 miljoen euro aan eigen vermogen in Drenthse, Groningse en Friese ondernemingen. Volgens Patrick Brouns, gedeputeerde van Groningen, is de NOM daarmee te voorzichtig met het investeren in kansrijke bedrijven. Er zou een te defensieve strategie gevolgd worden, passend bij de eisen die Den Haag oplegt.

Om banen te creëeren en innovatie te stimuleren in de regionale economie, dient de NOM echter offensief investeringsbeleid te gaan volgen. De 3 provincies willen die omslag maken door een meerderheidsbelang in de NOM te verwerven. Zo kunnen zij invloed uitoefenen op het bestuur van de ontwikkelingsmaatschappij.

Tweede kans op financiering

Veel MKB-ondernemers komen moeilijk aan krediet voor investeringen ten behoeve van start of uitbreiding. Banken worden steeds meer terughoudend in het verstrekken van bedrijfsfinancieringen. Ondernemers die afgewezen zijn bij de bank, omdat hun innovatieve idee of plan 'te risicovol' zou zijn voor de bank, doen er verstandig aan om te checken of een bedrijfskrediet via de NOM tot de mogelijkheden behoort.

Onderzoek zal uitwijzen of overname van aandelen in NOM haalbaar is voor de provincies.

Sleutelwoorden:
bedrijfskrediet, innovatiekrediet, starterskrediet, financieringsmaatschappij, nom, provincie, patrick brouns,
FacebookGoogle PlusLinkedIn

©
Dit artikel is (mogelijk) auteursrechtelijk beschermd. Derhalve is het geheel of gedeeltelijk overnemen van het artikel zonder toestemming strafbaar. Neem contact op met onze organisatie indien u dit artikel interessant vindt voor gebruik op uw eigen website.

Bedrijfsfinanciering scan

Voor welke zakelijke financieringsvormen komt jouw bedrijf in aanmerking? Doe de scan en ontdek hoeveel bedrijfsfinanciering je kunt krijgen voor je eigen onderneming of een andere zakelijke investering.

De (gratis) scan geeft een eerste indicatie van de mogelijkheden. Het is daarom van belang dat je de gevraagde gegevens zo accuraat en volledig mogelijk invult.

Uiteraard lichten wij de scanuitslag graag telefonisch toe.

BEDRIJFSFINANCIERING SCAN
7.593× ingevuld

Je krijgt een indicatieve (gratis) scan van je mogelijkheden voor het verkrijgen van een bedrijfsfinanciering.
Bedrijfs­financiering

Wat is je benodigde financiering?

:

:

:
Alleen financieringsbehoeften vanaf €5.000,- worden geaccepteerd.

:
Zonder eigen inbreng is geen bedrijfs­financiering mogelijk.

:

Bedrijfs­profiel

Vertel ons over je bedrijf?

:

:

:

:
Helpt bij het vinden van branche-specifieke financierings­regelingen/subsidies.

:

:

:

:
Hoeveel houdt je bedrijf gemiddeld over aan het eind van de maand?

:
Oprichters, bestuurders en DGA's niet meegeteld.

:

Ondernemer

Wie ben jij? (hanteer je zakelijke contact­gegevens)

:

:

:


:

:

:
(toev. )


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
FacebookGoogle PlusLinkedIn
Sleutelwoorden:
zakelijke financiering mogelijkheden, bedrijfsfinanciering scannen, maximaal bedrijfskrediet berekenen, hoeveel geld lenen bedrijf

Over Bedrijfskrediet

Wij zijn een landelijk werkende onafhankelijke bedrijfs­advies­organisatie die zich specialiseert in voordelige zakelijke leningen/kredieten voor startende en groeiende ZZP & MKB-ondernemers.

LogoBedrijfskrediet maakt financieren mogelijk voor ondernemers, die voorheen dachten dat ze géén kans hadden op het verkrijgen van een bedrijfs­financiering. Met behulp van bancaire én alternatieve financieringen en subsidie/garantie­regelingen kunnen ondernemers toch een eigen bedrijf starten en laten groeien.

Laat je door ons landelijke team van bedrijfs­financierings­adviseurs begeleiden bij de correcte aanvraag van jouw zakelijk krediet. Laat je door ons informeren over de vele alternatieve financierings­mogelijkheden en interessante subsidie­regelingen die er zijn voor ondernemers in jouw regio.